Kampányváltás

A tegnapi nappal véget ért az EU-parlamenti, és ma elkezdődött az őszi, helyhatósági és nemzetiségi választási kampány. Teljesen más feltételek között.

Néhány alkoholos eredetű demenciára utaló javaslattól eltekintve, mivel a tegnapi választás tiszta listás volt, nem volt értelme semmiféle demagóg összefogósdinak. Mondjuk az MSZMP hivatalos utódpártjának legkarizmatikusabb vezetői (BB Ildikó és K. Ágnes) számára a logika valami halott fehér férfiak terméke, és így "partnerként" bevettek egy olyan pártot a buliba, amely teljes tagsága és összes szimpatizánsa (Kósa szavaival) beférne egy nagyobb liftbe, de ha ez túlzás is, akkor is felférnének egy buszra. Persze ebben is volt némi sunyi ravaszság: ilyenkor nem emelkedik a "bejutási" (illetve kijutási) küszöb a választási szövetségtől, ellentétben az országgyűlési választásokkal.

Ősszel viszont – a mostani eredmények és szavazatok alapján – a teljes ellenzék (kivéve a Munkáspártot és esetleg a már szétzüllöttsége miatt pusztulásnak indult Jobbikból erkölcstelenül későn kiválva oszlásnak indulónak tűnő Mi Hazánk-at) egyetlen szivárványszínű hazafiatlan népfrontot fog alkotni. A CEU-n doktorált társadalommérnökeik hosszas számításai alapján minden egyes szavazókörben a most a második legtöbb szavazatot kapott párt képviselőjét fogják indítani, és ősszel még a joggal való perverz visszaélés sem fogja elrontani az ellenzékiek hangulatát, mert az a jelöltség nem jár mentelmi joggal.

Lesz még egy nagy különbség a tavalyi országgyűlési és a tegnapi EU-parlamenti választásokhoz képest: semmi esély nincs arra, hogy valami "gyalogáldozat" kudarca felébressze a passzivitásra oly hajlamos Fidesz-szavazókat. Se a materialista katolikus "titokzatos szolga" megválasztása, se a "kenderszívástól elhülyült"* hollandok bárgyú révülettel a szocialistákra adott szavazattömege nem fogja tudni felébreszteni őket.

Azok lesznek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, akik (részben szakítva eddigi gyakorlatukkal) a választópolgárok között töltik a nyarat. Nem posztolnak a FB-on karibi vagy egyéb egzotikus nyaralást, nem tűnnek el a politikai holtszezonban, hanem tömegközlekednek, személyesen tartják meg fogadóóráikat, a kerti munkák végén a választókörzetükben lévő talponállókban isznak meg egy-két savanyú sört, úgy, porosan és koszosan (de kettőtől nem többet, nehogy hülyeséget beszéljenek, vagy elkezdjék fogdosni a csapos lányt, vagy pláne a fiút), vasárnap (zsidók és adventisták szombaton) szépen felöltözve elmennek a "saját" templomukba, és ha valamelyik másikban nagyobb ünnepség van, akkor azt tisztelik meg, ökumenikusan. Sokat sétálnak a körzetükben gyalog, és az egyik boltban veszik meg a cukrot, a másikban a lisztet, a harmadikban a húst, és a piát kizárólag a szenvedélybetegek nappali szanatóriumaként működő italdiszkontban. Ha dohányoznak, mindig csak egy dobozzal vesznek, és ha nem, akkor is bemennek a dohányboltokba, legalább kávét inni vagy venni valami csokit.
Ha nyáron tör rájuk a faültethetnék, nem baj, a konténeres akár meg is maradhat, de akkor mindegyik fára legalább hetente kétszer vigyenek egy-egy vödörnyi/kannányi vizet októberig. Ha akkor pont esik, ne vigyenek!
Legalább kétszer üljenek be a háziorvosi (fiatalabb szerencsések a gyerekorvosi) váróba, és egyszer valami beutalós szakrendelésre (célszerűen laborvizsgálatra is), augusztustól úgysem lesz ilyenre idejük. Ha a körzetükből legalább egy busznyi gyerek táborozik nyáron, látogassa meg őket, vigyen egy termoszdobozban mindenkinek legalább egy jégkrémet. Szervezzenek intézményi kerítésfestést
, szemétszedést, belvízárok-takarítást, és ők is ott legyenek egész végig, és dolgozzanak. (Olyan munkát és szerszámot választva, amivel nem tesznek senkiben és semmiben kárt.)

Nagyon jó, ha vannak aktivistáik, de az aláírásgyűjtést és a kampány elemeit személyesen is végezzék, szervezzék úgy, hogy pünkösd szombatjától minden egyes választópolgárral tudjanak személyesen találkozni.

És igen: csináljanak még ezen a héten erre a célra egy  külön profilt, és minden körzetükben lévő családból jelöljék be a FB-on, aki csak fent van. Igen, a gyerekeket is.

A nemzetiségi választásokra még visszatérek - talán...

_____________________

* Rejtő Jenő nyomán

1
 

"Persona non grata"2019.02.14. 11:10

Tollbamondás2019.02.20. 08:40

Transzdemokrácia2019.02.25. 13:55

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kitalátor
Kitalátor 2019-10-14 16:06:41
Beigazolódott.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?