Tollbamondás

Kitalátor

Röhögnek a markukba kormánypárti barátaim az ellenzék igénytelen, primitív, súlyos helyesírási hibáktól hemzsegő feliratai, plakátjai láttán. Korai öröm! Amit látunk, az valójában kommunikációs bravúr. Az érzelmek diadala az értelem fölött.

Persze, magam is számtalanszor közzétettem minden hozzászólási lehetőséggel bíró fórumon az ősi bölcsességet, miszerint "A helyesírási hiba gondolkodási hiba!", és ez így is igaz.  Csakhogy az ab ovo gondolkodási hibákban élő ellenzéki aktivisták és szavazók számára nem a helyesírási hibákkal tűzdelt feliratok a sértők. Őket nem érdekli édes anyanyelvünk megerőszakolása, különben is változnak az idők, a dédmamájukat is megerőszakolta néhány tucat szovjet katona, és ők mégis hűségesek. Ha már nem ahhoz a párthoz, akkor annak utódaihoz.

Számukra nem a helytelenül leírt szavak sértők, hanem a korrekt helyesírással, jelentésüknek megfelelő szóhasználattal leírt közlemények, felhívások. Különösen akkor, ha ezek a magyarbálinti ötszavas mondatoktól hosszabbak.

Ezt ismerte fel a szivárványos ellenzéki nagykoalíció. Nem volt nehéz, elvégre lassan elsődleges Lebensraumuk, életterük a Facebook, ahol a jelek szerint a helyesírás sem egyeztethető össze a közösségi irányelvekkel. Viszont a Facebook népe az, amely képes indulatból azonnali (és nem csak virtuális) lincselésre. Őket lehet kicsalni pár hergelő beírással legkönnyebben az utcára, és ők biztosíthatják a bázist a kisebbség újbóli diktatúrájának kiharcolásához.

Rötyögés és lenézés helyett el kellene ismernünk ezt a zseniális kommunikációs bravúrt! Nem a józan, normális embereket akarják ők "szrtájk"-felhívással mozgósítani, hanem a lusta, buta, és elsősorban irigy embereket, akik "megfolytva" érzik magukat, mert ahhoz, hogy vágyaik a kormány támogatásával beteljesüljenek, tanulni, dolgozni, összeházasodni, sőt együtt gyerekeket nemzeni/foganni, kihordani, világra hozni és felnevelni kellene. Ez az operettnácitól az anarcholiberálisig terjedő kormány- és nemzetellenes massza számára elérhetetlen.  Viszont a nejlon zoknijuk nemcsak állandóan büdös, hanem gyakran szintén lyukas is. Ezek a "hősök" az ő embereik!

Nem a csöndes, dolgozó, családban élő nagy többséget akarják ők megszólítani, hanem az invazív bálványfákat védő koszlidérceket, az illegális hulladéklerakókat, a fatolvajokat, a bliccelőket, a veszettül ön/jogtudatos, de sikertelen embereket. És nem is elsősorban a majdani szavazatokért. Azt e hazafiatlan népfront pártvezetői is felérik ésszel, hogy demokratikusan, a többség akaratából itt ők nem fognak (újra) hatalomra jutni évtizedekig. Viszont azt mi, akik MuMo-ból vizsgára voltunk kötelezve, megtanulhattuk, hogy a hatalmi többséget bármikor meg tudja szerezni egy tettre kész, hálózatba szerveződött kisebbség. Az Arab Tavaszt és a Facebook-forradalmakat sem a társadalom pillérei, nem a "jó tanuló - jó dolgozó - jó sportoló" emberek kezdték el. Ők azokban leginkább vétlen áldozatként keveredtek, véletlenszerű oldalon.

Tartok tőle, hogy a valódi cél nem is a hatalom egyszerű megszerzése. Az nem igazán jó nekik, valamiféle felelősséget és rengeteg munkát jelent, és egyre nehezebben tudják elhitetni, hogy azok a válságmenedzselési módszerek, megszorítások, privatizálások, amelyeket hatalmon bevezetnek, nem a saját hibáik és bűneik miatt szükségesek. A valódi cél az anarchia lehet. Zavarosban nagyon jól tudnak ugyanis halászni.

 

"Persona non grata"2019.02.14. 11:10

Tollbamondás2019.02.20. 08:40

Transzdemokrácia2019.02.25. 13:55

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?