Társas lény

Kitalátor

Dr. Surján László tiszteletbeli KDNP-elnök cikke 2019. február 15. péntek 08:00-kor jelent meg a főnixmadárkén újjászületett polgári napilap honlapján ( https://magyarnemzet.hu/velemeny/szaz-ev-magany-utan-4357106/ ), "Száz év magány után" címmel. A Charta XXI. mozgalmat nem is ismerve írtam (kissé keményen fogalmazva) az alábbi bejegyzést 2011.02.11-én.( https://kitalator.blog.hu/2011/02/11/alom_polgarsag ; az utosó bekezdés végén kijavítottam a régi értelemzavaró elírást.)

"

Álom, polgárság

2011.02.11. 11:28 Kitalátor (másként) gondolkodó)

Felvidéki tót testvéreinknek ismét sikerült belefingani a nulláslisztbe, a fő tótnáci Ficó nagy örömére. Továbbra is kirekesztik a lakóhelye szerinti állampolgárságból a származásuk szerinti állampolgárságot felvevőket. Mondjuk, ha majd eltörlik ezt a csak a nagy cseh írók művein nevelkedettek számára ismerős abszurditást, akkor is marad egy rakás olyan pontja a törvényüknek, ami szerintem - mondjuk úgy - furcsa. 

Ha és amennyiben a "bizalmi" állásoktól ők, az EU és a NATO teljes jogú tagjai eltilthatják a többi tagállam állampolgárait, akkor nincs más hátra, nekünk is követnünk kell őket, elvégre a precedens az precedens? Fogalmam sincs, hogy megcsonkított hazánkban hány kettős állampolgárságú személy tölt be bizalmi állást, de borítékolom, hogyha mi is nekik mennénk, "mint tót az anyjának", és kizárnánk a nemzetbiztonsági szempontból meghatározó közszolgálati állásokból őket, az még a média-köztisztasági törvénytől is nagyobb cirkuszt eredményezne. Paradox módon akkor lenne még nagyobb a felháborodás, ha mi csak az Európai Unión és a NATO-n kívüli állampolgársággal rendelkezőket zárnánk ki, nem bántva az elcsatolt területekről ide költözött magyarokat, sem a csonka hazánkban őshonosnak számító nemzeti kisebbségek őseik földjének állampolgárságát felvett tagjait...

A paranoiás szlovák náciknak nem is ez fájna a legjobban ám! A legkeményebb, és őket mégsem utánzó válasz az lenne, ha az állampolgársági törvényt kiterjesztenénk a jelenlegi területi és etnikai határán túl mindazokra a nemzetekre és nemzetiségekre, amelyek a történelem során a Szent Korona, azaz a történelme során legnagyobb kiterjedésű Magyar Királyság területén éltek, vagy azokon a területeken ma élnek. 

Persze ehhez egy erős, vonzó és tisztességes országra lenne szükség, ahol már nem a "régi csibészek" hangja a legerősebb. Lehet, hogy ezért is fontos oly sokaknak a rosszabb oldalon, hogy gyengék legyünk?

Ha már nem a felvidéki magyarok, hanem a felvidéki  "tót atyafiak" tömegesen kért magyar állampolgársága kerülne napirendre, Szlovákia vértől és mocsoktól bűzlő alapjai - a trianoni rablópaktum és a Benes-dekrétumok - úgy megrendülnének," ahogy talán még soha...

 

"Persona non grata"2019.02.14. 11:10

Transzdemokrácia2019.02.25. 13:55

Tollbamondás2019.02.20. 08:40

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?